ECVO - Ogen test

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 16:16

Op maandag 7 september stond de laatste test voor zowel Dana als Harvey op de planning, de ECVO test. De ogen worden nagekeken op diverse afwijkingen. Dana was als eerste aan de beurt en was helaas niet volledig vrij, ze heeft in haar linkeroog PPM. Is dat schadelijk of een probleem voor de fok? Nee, gelukkig niet! Ook was deze uitslag geen verrassing aangezien Dana als pup bij haar ECVO de PPM opmerking kreeg. 


Bron: https://www.dierenrecht.nl

Wat is PPM?

Persisterende pupillaire membranen (PPM) is een oogaandoening, waarbij het oogmembraan dat voor de geboorte de pupil van het oog bedekt, niet is verdwenen. Normaal is dit membraan binnen 4 weken verdwenen, maar bij PPM blijven de restanten bestaan. De restanten kunnen over de pupil (van de ene rand van de iris naar de andere rand van de iris) lopen of van de pupil naar de binnenkant van het hoornvlies of naar de voorkant van de lens. Afhankelijk van de locatie en omvang kunnen deze restanten het gezichtsveld beïnvloeden, maar het hoeft geen problemen te geven.

Diagnose
De diagnose wordt gesteld op basis van de verschijnselen en bevindingen bij het lichamelijk onderzoek en een uitgebreid oogonderzoek.

Behandeling
Er is geen behandeling mogelijk, maar in veel gevallen is een behandeling ook niet noodzakelijk.

Harvey daarentegen kwam met vlag en wimpel door de test en is volledig vrij! Drie hoeratjes voor onze knappe man! 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.