This or that?

Wij krijgen vaak vragen zoals 'Wat is beter?', 'Wat vinden jullie?', 'Wat zouden jullie doen?'. Het is vaak lastig want veel van deze dingen zijn gebaseerd op een mening door ervaring. Iedereen doet het anders en bij een pup is 'verkocht is verkocht', iedereen mag ons ten alle tijden bellen of mailen en we staan jullie graag te woord met raad en daad. Veel voorkomende vragen heb ik al hieronder gezet, ik wil nogmaals duidelijk vermelden dat dit een mening is gebaseerd op de ervaringen die we zelf hebben opgedaan! 

Titeren

De puppy's die bij ons geboren worden zullen wij laten titeren op een leeftijd van +/- 6 weken, uit die titerbepaling zal blijken of de puppy's een enting nodig hebben of niet. Het kan dus zijn dat je een puppy mee naar huis krijgt op een leeftijd van 8 weken die niet geënt is. Is dat dan erg? Nee, zeker niet! Mocht je verder onze website nog niet hebben doorgespit hier vind je onderaan de pagina wat titeren inhoudt en waarom wij dat doen. Wij zijn van mening dat titeren de toekomst van enten zal zijn. Meten is weten, zo ook met antistoffen in het bloed van de hond! Wij zorgen ervoor dat onze teven up-to-date zijn en beschermd wat betreft entingen. Wij zoeken dus baasjes die hiervoor openstaan en hiermee doorgaan nadat de pup mee naar huis mag. Op de Facebook pagina Alles over Titeren of via www.vaccicheck.nl is veel informatie te vinden waaronder ook welke dierenartsen deze titerbepaling doen. Mocht je alsnog vragen hebben of door de bomen het bos niet meer zien dan mag je altijd mailen

Een bench? Ja of nee?

Een bench wordt vaak gezien als een martelwerktuig of iets wat zielig is om de pup in op te sluiten. Dit is zeker niet het geval, wij hebben al onze puppy's in de bench gehouden. Een bench is een superfijn hulpmiddel voor mens en dier, een bench is echt het privé plekje van de hond. Een mooi voorbeeld wat ik altijd gebruik zijn kinderen, zowel kinderen als puppy's zoeken grenzen op, soms letterlijk een grens van 'hoe ver kan ik gaan?' soms een mentale grens 'hier ben ik eigenlijk al te moe voor'. Uit ervaring kan ik zeggen dat puppy's en kinderen een hele leuke maar ook uitputtend match kunnen zijn. Kinderen die bij ons in huis komen leren dat de bench het plekje van de puppy is en dat ze daar niet in de buurt mogen komen (wij houden meestel 1 meter rondom aan), zo kan de puppy aangeven wanneer het genoeg is en toe aan rust is. Dan kan deze rustig in de bench en voor het kind is die bench een duidelijke (tastbare) grens. Dit werkt ook perfect voor volwassen bezoek, als de puppy in de bench gaat of moet dan wordt er niet meer mee gespeeld of tegen gesproken. 

Wij voeren onze pups ook altijd in de bench, de associatie wordt op die manier positief en in een huishouden waar meerdere honden zijn is dat ook heel handig. Een puppy krijgt rustig de tijd om te eten zonder dat de volwassen honden kunnen storen. Hiermee voorkom je schrokken maar ook dat je moet 'scheidsrechteren' tussen volwassen honden en pup wat voor onnodige frustratie kan zorgen. 

 

Een bench is ook heel veilig, in de bench kan de pup in principe niks gebeuren als je even weg moet, alleen thuis bent en bijvoorbeeld even wilt douchen of iets dergelijks. Ik adviseer mensen altijd om zulke dingen wel te plannen tijdens de rustmomenten van de pup, dan gaat de overgang naar de bench stukken makkelijker. Een energieke drukke pup in een bench zetten om te gaan douchen is gedoemd om mis te gaan. 

 

Als laatste wil ik graag aanhalen dat een bench verplaatsbaar is, puppy's gaan vaak mee op stap naar vrienden, familie, mee op vakantie etc. Een bench kun je altijd meenemen waardoor je de veilige haven van je hond altijd mee kunt nemen waardoor de overgang naar een nieuwe situatie vaak makkelijker is. 

 

Ik kan minimaal nog tien redenen uitschrijven waarom een bench een goed hulpmiddel is! Mocht je graag nog meer informatie willen, vragen staat vrij!  

Je pup verzekeren?

Had me deze vraag vijf jaar geleden gevraagd en ik had gezegd 'Joh, die onzin!', toch hebben wij tegenwoordig twee honden verzekerd. Harvey & Mazikeen zijn alletwee verzekerd bij Aegon, Harvey hebben wij in de verzekering gedaan omdat het zo'n clown en lomperik is. Mijn standaard uitspraak is dan ook "Als die hond met 13 nog niks gebroken heeft gehad mogen we in onze handjes klappen!", bij de verzekering die wij hebben afgesloten zitten ook operaties en reconstructies inbegrepen. Mocht een van de honden in een MRI moeten ben je al snel +€1000,- kwijt alleen al aan het MRI onderzoek. Mazikeen was in het nest ook al een lomperik en ziet nog steeds nergens gevaar in, toen zij geboren werd heb ik haar verzekering al aangevraagd en toen het chipnummer bekend werd heb ik de verzekering geactiveerd. 

Zoals onder het kopje "Harvey" te lezen is heeft Harvey een erfelijke ziekte genaamd Pannus, deze is goed onder controle te houden met zijn bril en druppels, een potje druppels kost echter €60,- en is maar 1,5 maand houdbaar, ook deze worden vergoed net zoals alle controles en onderzoeken die plaatsvinden vanwege zijn ogen. 

Waarom hebben we dan niet alle honden verzekerd? Abbay, Guinness, Puk & Dana zijn niet verzekerd. Abbay & Guinness zijn niet lomp en doen niet snel gek, er kan natuurlijk wel altijd iets gebeuren maar de afweging is gemaakt en de keuze viel op niet verzekeren. Dana zou ik verzekerd hebben als bijvoorbeeld een keizersnede ook vergoed zou worden maar dat is niet het geval, alles rondom de dracht wordt niet vergoed, aangezien Dana verder ook heel beheerst en niet lomp is, hebben we voor haar ook gekozen om haar niet te verzekeren. Puk daarentegen zou ik graag op latere leeftijd verzekerd hebben maar dat ging niet meer. Puk heeft helaas altijd pech, als er hechtingen worden uitgedeeld staat zij altijd vooraan, ik ben inmiddels de tel kwijt aan de hoeveelheid hechtingen die zij heeft gehad. Doordat ze regelmatig aan elkaar genaaid moet worden komt ze niet meer in aanmerking voor een verzekering. 

Tuigje of halsband?