Guinness Fan 't Tjerkeriede

03.09.2012 - Border Collie - Reu - Tweed merle 

Guinness is gefokt door Wiel Vogelaar & Marjo Ijpelaar in de kennel 'Fan 't Tjerkeriede'. Guinness is onze eerste hond samen. In 2012 besloten we samen een hond te nemen, Kay wilde heel graag een Border Collie, Kim niet... Kim zag het zo'n nerveus dier waar je dag in dag uit uren mee moest wandelen niet zitten. Daarnaast vond Kim ze ook erg lelijk, van die langharige zwart-witte haarballen, nee, een border collie was geen optie. Totdat een collega van Kim een nestje Border Collies kreeg en de moederhond wel heel knap was! Toen de puppy's geboren waren zijn we gaan kijken en verliefd geworden op zo'n klein frummeltje! Acht weken later namen wij Guinness mee naar huis. Achteraf de beste keuze ooit, sindsdien verliefd op de Border Collie en verliefd op de korthaar,  zoals Guinness mag iedere puppy / hond zijn! 

Hoewel Kim in eerste instantie geen Border Collie wilde hebben was Guinness toch echt haar hond en is ook samen met hem de agility carrière begonnen. Dat bleek een iets minder succes, ze zijn samen begonnen als twee groentjes en hebben samen ook veel geleerd. Maar iemand zei eens 'je eerste agilityhond verpest je' en dat klopt! Guinness was de rust zelve en niet vooruit te branden, dat was zelfs zo erg dat Kim op wedstrijd makkelijk haar veter kon strikken onderweg... Toch hebben ze een leuke 'carrière' achter de rug. Twee keer kampioen geworden en een hoop prijzen in de wacht gesleept, Guinness was niet snel maar wel 90% van de tijd foutloos. Toen Puk erbij kwam ontstond er een probleem, beide honden moesten compleet anders begeleid worden en dat was te merken. Kim liep vast op het veld en dat had een negatief effect op beide honden. Op advies van de trainers heeft ze een keuze gemaakt om maar met één van de honden verder te trainen, dat werd Puk. Guinness 'schoof' door naar Kay, want hij ging immers langzaam stoppen met Abbay vanwege de hoogte die zijn moest springen en later vanwege het trauma aan het oog dat ze opliep. 

Dat was een goede keuze. Met Kay is Guinness een heel leuk team en inmiddels zitten ze landelijk in Graad 2. Hoewel Guinness in 2020 acht jaar wordt in hij nog hartstikke fit en in goede conditie en kan hopelijk nog heel wat jaren agility blijven doen. Guinness gaat ook geregeld met Kim mee met de step wat hij ook nog erg leuk vind. Guinness is onze 'softie', bang voor heel veel en erg slechte waakhond, als Kim of Kay in het donker de honden uitlaten en een van beide zegt 'oh-oh' dan staat Guinness binnen enkele seconden achter de benen, het is niet zo'n held. Daarom is hij wel de allergrootste goedzak die er te vinden is. Vind alles prima, kan overal mee naartoe, vind alles en iedereen leuk en is voor alle activiteiten te porren.