Big City Borders Harvey Specter

07.06.2017 -  Border Collie - Reu

 

Harvey is niet beschikbaar als dekreu!

Helaas is op 12 mei 2021 de erfelijke aandoening Pannus geconstateerd bij Harvey waardoor wij ervoor gekozen hebben hem niet in te zetten voor de fok of aan te bieden als dekreu. Wij fokken voor het behouden en verbeteren van de Border Collie en een hond die niet volledig gezond is past helaas niet bij ons fokdoel.  Dit betekend uiteraard niet dat Harvey nu voor ons een 'mindere hond' is. Hij blijft even fantastisch als hij al was! 

Harvey is met heel veel woorden te beschrijven, hij is altijd blij, altijd in voor een feestje, de grootste grapjas, is heel knap (bevooroordeeld natuurlijk!), leert ontzettend snel maar is vooral heel leuk, lief en open! Als je thuis bent val je minimaal tien keer per uur over hem heen, waar wij gaan, gaat hij ook. Hij is een ontzettende knuffelkont en een grote goedzak, dat bewijst hij nu ook weer met puppy Maze! Tijdens het sporten gaat er een knop op en dan is hij 'aan', hij geeft altijd alles wat hij heeft en is nooit te beroerd om nog een rondje te doen maar inmiddels wel zijn wilde haren verloren en heel beheerst op het agilityveld.

 

Kay was op zoek naar een 'nieuwe' agilityhond, Kay heeft ambities in de sport en wilde graag een hond die daarop aansloot. Toen wij die zoektocht begonnen was ons sportlijn / werklijn netwerk nog niet zo groot en hebben veel rond gevraagd en gemaild. Per toeval kwamen wij tijdens een training hierover aan de praat met bekenden en hadden het over hun jonge Border Collie. Een erg leuke werklustige hond uit gezonde lijnen. Zij liet ons toen weten dat de fokkers, Jan & Sylvia Passchier van Big City Borders de combinatie nogmaals gingen herhalen in 2017. Wij namen contact op met Sylvia en niet veel later was de keuze gemaakt, Kay stond op de wachtlijst voor een BCB! Op 7 juni 2017 kregen we een berichtje dat er pups waren geboren, waaronder reuen wat betekende dat er ook een hondje voor ons bijzat! Bijna wekelijks gingen we op bezoek om de hondjes te leren kennen en Sylvia & Jan ons. Toen hadden we al kunnen weten dat Harvey een grappenmaker zou worden, hij haalde veel gekkigheid uit in zijn puppycarrière! Na een aantal weken werd het definitief, Harvey zou bij ons komen weken en samen met Dana is hij op 6 augustus bij ons komen wonen. 

Dna

Genetica

Test Uitslag
E-locus E/E Non-carrier
B-locus B/b Carrier of Brown / Liver
D-locus D/D Non-carrier
K-locus Ky/Ky Non-solid black - allows A locus to be expressed
A-locus aw/at Agouti (Wolf grey) / Tan points
M-locus m/m Non-carrier
S-locus S/S No or very minor white
H-locus h/h Non-carrier
Saddle Tan -/- May have saddle tan pattern if also has tan points at A-locus (Not visible)
Albinism C/C Non-carrier
Coat length I/I Genetically long-haired
Test Uitslag
DM Clear
TNS Clear
IGS Clear
SN Clear
CEA / PRA Clear
EAOD Clear
MDR1 Clear
GDD Clear
HD A
ED 0/0
OCD Free
Spondylose Free

Klik op het stamboom om zijn Anadune Database pagina te openen met alle relevante informatie.