Puk

10.08.2015 - Border Collie - Teef - Blue merle - Gesteriliseerd 

Puk stond op een herplaatsingssite en daar kwam Kim haar per toeval tegen. Ze werd geadverteerd als 5,5 maanden oude pup die niet met katten overweg kon. Kim vond dit een vreemd verhaal en nam per PB contact op met de eigenaresse. Het bleek dat het om een oudere kat ging die geen honden gewend was, de kat voelde zich snel bedreigd waardoor er gevaarlijke situaties ontstonden met een jonge energieke pup. Kim stuurde foto's van Puk door naar Kay en hij vond het ook een knappe hond. Van het een kwam het ander en diezelfde week op woensdagavond zaten wij samen in de auto naar Den Helder om een bezoekje te brengen aan Puk. Daar aangekomen was de klik meteen aanwezig en bleken er nog andere dingen mee te spelen bij de herplaatsing. De keuze werd gemaakt, Puk zou bij ons komen wonen! Op zaterdag is Kim haar gaan ophalen en eenmaal daar aangekomen hing er een ontzettend gespannen en vijandige sfeer in huis. Snel de hond ingeladen en op weg naar huis. Puk bleek ontzettend wagenziek en voor haar was het een lange reis naar Zuid-Limburg. 

Thuis aangekomen laten wennen en daarna even lekker ontspannen met een wandeling. Dat bleek helaas niet het geval, de eerste vreemde man die wij tegen kwamen werd direct aangevallen zonder aanleiding of zonder waarschuwen. Bij het zien van deze man zette Puk de aanval in met de tanden bloot. Dat was even een 'Ok, en nu?' momentje. 

Letterlijk jaren van leren, trainen en aanpassen gingen voorbij en langzaam maar zeker leerde zowel Puk als wij omgaan met het gedrag van Puk, ze bleek ontzettend duidelijk in haar gedrag. Inmiddels is Puk onze roedelleidster en een hele stabiele en duidelijke hond en de beste opvoeder die ik me kan wensen voor onze pups. Ze is een keiharde werker en alles wat ik van haar vraag krijgt 110% inzet. Puk haar grootste passie is agility, maar draait haar pootje niet om voor hoopers of balanswerk. 

 

Mensen die ze kent en leuk vindt krijgen oneindig veel liefde en aandacht en zal ze ook nooit lelijk naar doen.